Tuesday, November 30, 2010

Bismillahhirrahmanirrahim..

hmm..petang td saya teman kakak pegi maybank..nak bank in duit..niat da lame nak beli buku kaedah jibril (care hafazan).. da bkurun pasang niat last2 baru tadi tlaksana..hehe.. nak dijadikan cerita masa kat entry bank ni saya nampak seorang kanak2 pompuan..pegang buku, kalendar n bberapa benda yg lain..mmm dalam hati.. ni mesti nak minx orang ramai beli ni.. tapi laen pulak ceritanya.. dia just berdiri tegak je.. selalunya mereka2 ni pasti akan menyerbu sesiapa je orang yang lalu dan kadang2 dua tiga kali pujuk kita..saya pun rase pelik..mmm mungkin dia bosan dengan rutin yang sama..nak kene pujuk orang.. cakap itu cakap ini.. kalo nak fikir2 balik mmg kesian tgok mereka2 ni.. cube kita compare ngan diri kita time kte umur sebaye ngan diorang.. jauh bebeza..btol x??? mase 2 hidup kite nak enjoy je keje (yela budak kecik)..maen polis tantree(btol ke eja ni??)..bile ujan bukan maen sonok bershower ngan air ujan..tuju selipar la..abes selipar mak ayah kne kebas nak wat maen..panjat pokok xyah ckp la..mmg hero.. memg sonok.  kesian kan kalo nak compare hidup kite ngn kanak2 yg saya sebot td..mereka2 ni mungkin golongan anak2 yatim yg ditempat kn d rumah2 amal..n utk mnampung khidupan n pblanjaan anak2 ni pemilik rumah amal 2 mngambil inisiatif utk mnjual barang dan salesmanny xlaen xbkn anak2 ni la.. mgkin ade pihak2 tertentu yg cube untuk memonopoli anak2 ni..nauzubillah..tapi at least kita yg mlihat ank2 ni beli la brang diorg walopn stu je..husnuzon dkt mereka..ni x sesetgah kita slalu bsangka buruk dkt mreka..anggap la itu sbgai sedekah..inshaAllah..smoge Allah sentiasa melimpah rahmat kepada hambaNya

2 comments:

  1. kisah yg sama berlaku kepada saya

    http://raziffuad.blogspot.com/2010/11/apa-nasib-mereka.html

    ReplyDelete
  2. police and thief daaa, hehe
    agk r, ble isik mnyak ke, kuar bnk ke. akn ad knk2 kcik dtg jual2. sian sbnye. bkn sng nk wat cm2. kne brni dn kuat smngt. tp, mindset msrkt skng, downg sme cme tau nk mntk sdkh.. huhu, kte x brde ditmpt dwng..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...